ORDINARY
WINNER
Žít bez bolesti, mít možnost hýbat se a skrz své tělo poznávat svět.
Staňte se opět svobodný ve svém těle.

Jak funguje tvarování postavy?

Všechny známé diety a nástroje na hubnutí jsou založené vždy na stejném principu, a to na snížení příjmu energie z naší stravy neboli kalorický deficit.

clanek-grafika-10.png

Pokud chceme naší postavu tvarovat co nejefektivněji, je potřeba vždy sledovat celou část skládanky. Tvarování naší postavy je totiž o dvou základních bodech. Což je příjem (strava) a výdej (pohyb).

clanek-grafika-11.png

Pokud budeme řešit naše hubnutí pouhým omezením ve stravě, výsledkem z dlouhodobého hlediska bude pouze JO-JO efekt, který vždy přichází jako reakce těla na vyhladovění. K tomu si věční dietaři často přidají rozhození hormonální rovnováhy a narušení činnosti metabolismu, což přinese později ještě větší tělesnou hmotnost, než byla na začátku naší snahy zhubnout.

Poté je zde ještě druhý tábor, který jde na hubnutí tzv. od lesa. Tito lidé místo řešení svých stravovacích návyků začnou často běhat, což je touto cestou opravdu běh na dlouhou trať.

Výsledek se v tomto případě dostaví většinou rychleji, nicméně v jiné podobě než bychom chtěli – a to v podobě bolesti kolen nebo zad, což nakonec znemožní člověku jakýkoliv další pohyb. Váha se začne opět hýbat nedostatkem pohybu a to pohybem nahoru.

clanek-grafika-12.png

clanek-grafika-13.pngNedávno jsem byl venku s mojí kamarádkou a řešili jsme právě jídlo. Překvapilo mě, jak moc se ptala na všechno do hloubky, řešila nastavení sacharidů a tuků, vyjmenovala mi v krátkosti nejnovější trendy ve stravě tipu low-carb a keto a chtěla vědět, kolik by vlastně měla mít ve stravě bílkovin.

Na jednu stranu jsem byl příjemně překvapen, kolik toho o stravě ví, protože strava je skutečně neuvěřitelně důležitá a myslím, že ji spousta lidí podceňuje. Na stranu druhou jsem se zhrozil!

„Místo abychom se zaměřili na náš vlastní život, hledáme návody všude kolem a koukáme do talíře ostatním.“

clanek-grafika-14.png

Moje první otázka byla: „Co jsi měla vlastně včera k večeři?“ trochu vyděšeně mi povídá: „No včera jsme byly zrovna s holkama posedět, takže jsem měla nachos – což je něco jako chipsy a k tomu víno no... a po cestě domů jsem si dala dva trojúhelníčky pizzy.

clanek-grafika-15.png

„A co jsi měla před tím?“ pokračoval jsem „No měla jsem akorát oběd, protože jsem nestíhala, a to nějaký těstoviny se sýrovou omáčkou, co jsem si objednala společně s kolegou v práci. Ale to je výjimka, jinak se docela držím.“

A co si vlastně měla dneska, když už je 11h? „No popravdě jsem dneska ještě pořádně nejedla, pač mi po tom vínu nebylo úplně dobře, a pak jsem spěchala na tramvaj, takže jsem ráno stihla jen kafe a banán..ovýho muffina.“

Najednou moje kamarádka pochopila, kam mířím.

clanek-grafika-16.png

Místo toho, aby se soustředila na nastolení pevných základů ve svém stravovacím režimu, řešila detaily, které mají smysl až v dalších krocích.
Ono ve výsledku to stravování není žádná věda, jen je fajn znát na začátku potřebné kroky, abych neztrácel čas slepými uličkami.

clanek-grafika-17.png

Vyzkoušej cestu obyčejného vítěze, kde ti odhalíme 5 bodů režimu.

ORDINARY WINNER

Naším cílem je strava jako celek. Proto na začátek řešíme stravu i pohyb! Na začátku je nesmysl počítat kalorie a vážit si jídlo přesně na gramy. Důležité je ve stravování dodržovat 2 základní kroky. To za sebe vidím jako největší kámen úrazu při tvarování postavy!

 

Je pohyb v dnešní době vůbec důležitý?

Pro pohyb se naše tělo vyvíjelo tisíce let a sedět víc jak osm hodin denně znamenalo v minulosti jasnou... Číst článek

Jak funguje tvarování postavy?

Všechny známé diety a nástroje na hubnutí jsou založené vždy na stejném principu, a to na... Číst článek

Těžké časy a jak jich využít..?

V dnešní době plné stresu, kdy máme všichni samé povinnosti a málo času asi nikdo z nás nečekal... Číst článek

NAJDI SVOJI CESTU Poznej sám sebe