ORDINARY
WINNER
Žít bez bolesti, mít možnost hýbat se a skrz své tělo poznávat svět.
Staňte se opět svobodný ve svém těle.

Těžké časy a jak jich využít..?

Těžké časy a jak jich využít..?

V dnešní době plné stresu, kdy máme všichni samé povinnosti a málo času asi nikdo z nás nečekal, že může přijít něco takového jako virová pandemie pod zkratkou COVID-19, karanténa a omezení, které nás uvězní doma a celý svět se najednou ocitne vzhůru nohama.

 

Otázkou je:

 
 

Z řad odborníků zaznívá, že může výrazně utrpět hlavně naše psychická pohoda, která jde výrazně ruku v ruce s naší imunitou a odolností. Proto je potřeba vytvořit si takový denní režim, který nám pomůže od stresu, zatuhlých zad a pojídání všeho možného. 

Takže jestli se z toho všeho nechceme po… je potřeba zvednout se ze židle a začít něco dělat.

 

Pojdmě se tedy podívat, co je opravdu potřeba:
                   

 

Pohyb - v době, kdy jsou zavřené sportoviště a posilovny je úplně ideální začít cvičit doma. Otázkou je, co dělat doma za cviky a zda je něco, na co bych si měl dávat pozor při výběru cviků, které jsou k dispozici zdarma na internetu?

 

Nejlépe volit ze začátku jednodušší cviky v pozici na zemi, které se zaměřují na zapojení středu těla, ale také posílení svalstva zad a hýždí, které mají hlavní úlohu ve správném držení a fungování našeho těla.

 

Udržení svalů v dostatečné síle, pružnosti a kondici je skvělý způsob jak ze dnů doma vytěžit co nejvíce a připravit vlastní postavu na léto plné výletů a pohody.


 

Strava - Jak nelze dosáhnout režimu ve stravě bez pohybu, tak nelze dosáhnout smysluplné cesty a výsledků bez stravy. 

 

Tato část bývá pro spoustu z nás často nejtěžší. To, že naše tělo i mysl ovlivňuje jídlo, které máme na talíři je zásadní a je každému z nás nejspíše jasné. Ale než začneme řešit složení stravy, je dobré začít úplně od začátku.

 

Co nám dokáže výrazně pomoci, je vytvořit si nákupní seznam, který je základní kamenem pro vytvoření pevného režimu ve stravování. Nákupem totiž veškeré změny začínají. 

 

Právě nákupem můžeme ovlivnit, zda budeme mít náš domov plný nástrah a lákadel nebo zda v naší lednici a spíži budou kvalitní a zdravé suroviny, ze kterých pro nás bude příprava jídel radost a skvělou podporou v cestě za lepším stravováním.

 

 
 

Pravidelnost - je pak klíčem k úspěchu. A to jak ve stravě, tak v pohybu. Žádný cvik nedokáže přinést kýžený výsledek, pokud ho budem cvičit první týden v lednu a pak jednou  v březnu. A stejně tak je to se stravou. Tak jako vám neublíží, si dát jednou týdně pivo nebo kus dortu, tak vás nezachrání 1x týdně zdravá snídaně i když je přidaná na instagram.

 

Proto je důležité mít své denní rituály. Cvičení a pravidelná strava dokáže výrazně pomoci vytvořit domácí režim, který pro vás dokáže být dost možná tou nejlepší investicí, kterou jste kdy v životě udělali. A to právě v těchto těžkých časech.

 

Takže přeji Vám do dalších dnů i týdnů, aby se vám dařilo držet svůj život pod kontrolou, ať je plný zdraví a pohybu a ať tato cesta je přesně tím krokem, jak si vyčistit hlavu a cítili se stále dobře.









 

Je pohyb v dnešní době vůbec důležitý?

Pro pohyb se naše tělo vyvíjelo tisíce let a sedět víc jak osm hodin denně znamenalo v minulosti jasnou... Číst článek

Jak funguje tvarování postavy?

Všechny známé diety a nástroje na hubnutí jsou založené vždy na stejném principu, a to na... Číst článek

Těžké časy a jak jich využít..?

V dnešní době plné stresu, kdy máme všichni samé povinnosti a málo času asi nikdo z nás nečekal... Číst článek

NAJDI SVOJI CESTU Poznej sám sebe